Bolí to vŕtanie zubu?

Obsah:

Bolí to vŕtanie zubu?
Bolí to vŕtanie zubu?

Video: Bolí to vŕtanie zubu?

Video: Bolí to vŕtanie zubu?
Video: Восстановление зуба пломбой – стоматология Самара 2024, Marec
Anonim

Ak je váš zubár skúsený, toto by nemalo bolieť. Môžete pocítiť krátke štipnutie alebo bodnutie, kým anestetikum začne znecitlivovať zub, ďasno a oblasť čeľuste. Váš zubár potom použije vŕtačku na odstránenie kazu. Mnoho ľudí považuje zvuk vŕtačky za najhoršiu časť zážitku.

Ako dlho trvá vŕtanie dutiny?

Tento postup zvyčajne trvá od 10 minút až jednu hodinu, ale, samozrejme, tento čas sa bude líšiť v závislosti od veľkosti a umiestnenia dutiny. Výplň je bežný zubný zákrok, ktorý sa často používa na opravu zubov, ktoré sú odštiepené alebo pokazené na jednom, dvoch alebo troch povrchoch, keď je poškodenie mierne až stredné.

Prečo ma bolí, keď mi vŕtajú zuby?

Po dokončení plomby môžu byť zuby horúce, studené alebo citlivé na tlak, čo je úplne normálne a známe ako pulpitída. Kedykoľvek zub prejde traumou pri vŕtaní a obnove, nerv sa môže rozrušiť a vyvolať citlivosť, ktorá môže trvať niekoľko dní až týždňov.

Aký je najbolestivejší zubný zákrok?

Procedúry s koreňovým kanálikom sa bežne považujú za najbolestivejší druh zubného ošetrenia, ale štúdie zistili, že iba 17 percent ľudí, ktorí mali koreňový kanálik, to opísalo ako ich „najbolestivejší zubný zážitok.“

Bolí hlboká výplň?

Pri umiestnení hlbokej výplne nie je podráždený nerv nezvyčajný. Podráždené nervy môžu viesť k zápalu a môžu spôsobiť bolesť. Vaša sklovina a cement zvyčajne chránia nerv pred vystavením, ale hlboké výplne môžu dosiahnuť nervové zakončenia a spôsobiť nepríjemné, ostré pocity.

Odporúča: