Na dvojatómovej molekule?

Obsah:

Na dvojatómovej molekule?
Na dvojatómovej molekule?

Video: Na dvojatómovej molekule?

Video: Na dvojatómovej molekule?
Video: Натри-калиевый насос 2024, Marec
Anonim

definícia. Diatomické molekuly obsahujú dva atómy, ktoré sú chemicky viazané . Ak sú dva atómy identické, ako napríklad molekula kyslíka (O2), tvoria homonukleárnu dvojatómovú molekulu, zatiaľ čo ak sú atómy odlišné, ako v prípade oxidu uhoľnatého molekula (CO), tvoria…

Ako vznikajú dvojatómové molekuly?

Diatomické molekuly sú molekuly s dvoma atómami vo svojej štruktúre. Môžu to byť dva atómy pripojené k jednému jadru alebo dva atómy pripojené k viac ako jednému jadru (heteronukleárne). … Keď sa dva alebo viac atómov spojí, vytvoria molekulu.

Aké sú pravidlá pre dvojatómové molekuly?

V periodickej tabuľke prvkov je 7 dvojatómových molekulárnych prvkov. Keď sú v elementárnom stave (samotné, nie sú zviazané v zlúčenine) musí mať za sebou dolný index 2. Každá molekula sa skladá z dvoch atómov látky.

Je dvojatómová molekula zlúčenina?

Nie je to nie je to zlúčenina, pretože je vyrobená z atómov iba jedného prvku – kyslíka. Tento typ molekuly sa nazýva dvojatómová molekula, molekula vytvorená z dvoch atómov rovnakého typu.

Čo nie je molekula?

Čo nie je molekula? Jednotlivé atómy prvkov nie sú molekuly . Jediný kyslík, O, nie je molekula. Keď sa kyslík viaže na seba (napr. O2, O3) alebo na iný prvok (napr. oxid uhličitý alebo CO 2), tvoria sa molekuly.

Odporúča: